Edmiston Jones

Kangaroo
Valley Residence

This dramatic residence reflects the owner’s sense of playfulness and love of colours. (As manufacturers and retailers of children’s toys this should not have been a surprise!) The site benefits from a northerly aspect with views into the Kangaroo Valley.

Program

Playful alterations & additions to a rural residence for a working couple.

Floor area

296.5 sq. m

Site area

1.027 sq. m

Site

Off Moss Vale Road, Kangaroo Valley, NSW

The Requirements

The brief was to extend an existing log cabin located on a rural property. The design solution created a separate structure connected to the existing building with a serpentine masonry wall. This wall also serves to integrate the residence with the landscape incorporating a pergola reminiscent of a sculptured tree. Glimpsed views are gradually revealed by openings in the wall.

 

The absolute essence of architectural service is communication.

Mark Jones |

Solution / Outcome

To the delight of the owners, indoor and outdoor rooms have been created maximising solar access while framing different vistas.

It’s all about people...always has been.

Mark Jones |

LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com